Entropia Universe

Článek sepsal Thomaso; přidal a naformátoval Taris | Korekce Kalimero
Sepsáno 22.2.2009 4:33 do kategorie Recenze

Entropia UniverseOd uživatele Thomaso nám přišla mini-recenze na free MMO počin Entropia Universe. Info pro ostatní - tato minirecenze slouží současně i jako příklad, kdy nám můžete poslat váš výtvor přimo do vzkazu nebo na mail a my z něj uděláme článek/recenzi/novinku... Na menší recenzi využijte možnost psát uživatelské recenze v profilu hry.

Roboti v celém vesmíru se vzbouřili proti lidem, chtějí vesmír jenom pro sebe a všechno živé se snaží vyhubit a docela se jim to daří. Zabijí Vás, ale nemají to zase až tak jednoduché, protože Vaše DNA zůstala uložená na disku.

A tady začíná vlastní hra - vytvoření avataru k obrazu svému. Je zde mnoho možností, které se dají změnit - výška, sestřih vlasů, rysy postavy mnohé další. Je vskutku nemožné potkat ve hře dva stejné avatary. 
Poté co si vytvoříte avatara, kolonizační loď vás vysadí na planetě Calypso. Na Calypsu je mnoho věcí na práci, kolonisté kmitají, ať už pro zábavu nebo pro peníze. Jsou tady dva ostrovy - Eudoria a Amethera a nově osídlený asteroid, na kterém je klub Neverdie, pojmenovaný po svém majiteli.
Eudoria je hlavní kontinent, který je už docela osídlený, zato Amethera je ještě neprobádaný ostrov a dá se tady najít spoustu zajímavých věcí. Když budete chtít obejít jeden ostrov a je jedno jaký, tak si vezměte alespoň den volna, protože oba kontinenty jsou velice rozlehlé.

Entropia Universe Entropia Universe

Hra sama o sobě je docela složitá. Úplný nováček se bude těžce orientovat, ale lidé, co hrají tuhle hru, jsou velice nápomocní a ochotní. Vysvětlí spoustu věcí, poradí do začátku a snadno si tak můžete najít svého mentora. Mentor je něco jako učitel, který by Vás měl zasvětit do hry. 
Začátek hry je sice zdlouhavý a jestli mám být upřímný tak i nudný. Pokud se ale dokážete přehoupnou přes pár prvních týdnu samého sweatování, tak vás čekají ty zábavnější části hry, jako je lovení, těžení rudy, vyrábění věcí nebo výzkum nové technologie, která ještě nebyla objevena. Je to jedna z věcí, na kterých se v pozdějších fázích dá pěkně vydělat. Také si můžete do hry poslat peníze a hru udělat zajímavější hned od začátku, ale musíte být rozumní, abyste během týdne nevyhodili všechny peníze. Právě na tomhle MindArk vydělává.

Shrnutí
Entropia UniverseTahle hra je vcelku odlišná od her typu World of Warcraft nebo od Lord of the Rings Online.
Je to takový Sci-fi Second Life s velice dobře propracovanou reálnou ekonomikou, kde můžete vydělávat opravdové peníze a zažít spoustu zábavy s ostatními hráči (ale to asi všude). Bohužel tady nejsou žádné úkoly, jen ta ekonomika. Když ale zjistíte, jak to všechno funguje, tak to ani nebude vadit.


Druhý autor: Kalimero
Hra: Entropia Universe - články | rychlovky
Klíčová slova: minirecenze
Zdroj: -
Sdílej článek: Odkažte článek na Facebooku Odkažte článek na Twitteru Odkažte článek na Google Bookmarks Odkažte článek na Linkuj Odkažte článek na Delicious Odkažte článek na Digg Odkažte článek na Vybrali.sme.sk Odkažte článek na Pozrisi Odkažte článek na Top články
Posledních 5 článků hry Entropia Universe [Zobraz vše]
22.2. Entropia Universe

Diskuze k článku

avatar 1. (#309) spetex sepsal 22.2.2009 9:02
Zajímalo by mě kolik na téhle hře průměrný hráč utratí. Jestli se vyrovnají peníze které vložíme za měsíc pro kvalitní hraní, bez nějakého omezování, penězům které utrácejí za měsíční paušální poplatky hráči jiných titulů.
avatar 2. (#310) Thomaso sepsal 22.2.2009 10:52
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #309 uživatele spetex
Dneska to bude přesně měsíc co jsem to začal hrát, v podstatě jsem tam vložil nějakých 250kč a zatím nemám žádný problém si s tím nevystačit, protože to co utratím zase nějakým způsobem vydělám zpět. Mě by ani nevadilo kdybych si těch 250kč tam dával kažný měsíc.
avatar 3. (#311) Taris sepsal 22.2.2009 11:42
Pořád by to vyšlo levněji než většina jiných onlineovek... Ale přiznejme si.....zas taková zábava to není, smrdí to spíš nudnou prací :D
avatar 4. (#312) Thomaso sepsal 22.2.2009 11:56
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #311 uživatele Taris
Hele, hrál jsi to dohromady ani ne hodinu :D ... ale jde spíš o to co budeš chtít ve hře dělat, základ je sweat, ale potom se ti otevře tolik dalších možností že nebudeš vědět co dělat dřív. ;)
avatar 5. (#313) Taris sepsal 22.2.2009 12:49
Třeba sweatovat, nebo balit němce, nebo sweatovat..... :D A hrál jsem to asi den...:D
avatar 6. (#314) Kalimero sepsal 22.2.2009 14:20
Mno příště by to asi chtělo si 2x rozmyslet, zda psát minirecenzi po hodině hraní :) Spíše to přepíši na první dojmy.
Každopádně jak sám píšeš Thomaso, nejsou tam žádné questy. Je to tedy pořád hra nebo simulace ekonomiky?
avatar 7. (#315) Taris sepsal 22.2.2009 15:14
Kalimero zle jsi to pochopil. Thomaso si myslí, že jsem hru hrál já pouze hodinu (to vak není pravda) a autorem minirecenze je on- a musím říct, že v Entropii je skoro pořád :)
A osobně bych to opravdu asi nazval simulací ekonomiky. Sci-fi ekonomiky. Hodně frustrující sci-fi ekonomiky :D
avatar 8. (#316) Thomaso sepsal 22.2.2009 15:31
Jak píši, je to Second Life s ekonomikou, takže musíte posoudit samy zda to budete brát jako hru nebo jako cokoliv jiného ;)
avatar 9. (#317) Kalimero sepsal 22.2.2009 16:11
Ajo tak. Moje chyba. A co je tedy cílem hry? Vydělat peníze? Pokud ano, vyděláváš? Mě totiž přijde už samo o sobě nesmyslný second life. Tak buď hraji hru pro zábavu a nebo nebo si pěstuju vlastní život. Nevidím důvod, proč si brát na vlastní triko druhý život :)
avatar 10. (#318) Thomaso sepsal 22.2.2009 18:26
Je jasné že se to nebude líbit každému, třeba jako tobě, já sice nevidělávám, ale ani neprodělávám to co jsem tam vložil, pro mě je to takový ,,druhý život" kde se v klidu můžu odreagovat, popřípadě později až bude větší skill tak něco vydělat. ;)
avatar 11. (#319) Thomaso sepsal 22.2.2009 18:27
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #318 uživatele Thomaso
ooops, chyba :) *nevydělávám... to je jak od prvňáka :)
avatar 12. (#321) Heady sepsal 22.2.2009 19:04
Takže jednoduchá otázka. Dají se ve hře vydělat reálné peníze?
avatar 13. (#322) Thomaso sepsal 22.2.2009 19:08
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #321 uživatele Heady
Dají, ale nesmíš očekávat hned ze začátku že se ti to bude sypat do peněženky :)
avatar 14. (#323) Heady sepsal 22.2.2009 19:16
To je logické :)
avatar 15. (#324) Mike sepsal 22.2.2009 20:14
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #317 uživatele Kalimero

Nevidíš důvod? Třeba je něčí život tak skvělý, že chce mít i druhý. :)
avatar 16. (#325) Kalimero sepsal 22.2.2009 20:35
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #324 uživatele Mike
Pochopeno :D
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #322 uživatele Thomaso
Ve hře se ale vydělává na úkor ostatních hráčů, je to tak? Čili se nemůže stát, že by všichni šli do plusu a nikdo neprodělával. To by tvůrci jaksi ostrouhali :) Dovolil sme si založit natoto téma diskuzi na foru - mmogames.cz
avatar 17. (#327) Thomaso sepsal 22.2.2009 21:11
Přesně jak píšeš MindArk dal do hry nějaký základní kapitál, po té si hráči začali vkládat svoje peníze, teďka to funguje všechno přes aukce, takže to jde od hráče k hráči ty peníze, ale všechny věci se časem opotřebují, takže je musíte opravit a tohle jde například k MA nebo si můžete pronajmou byt a peníze jdou zase MindArku... a tak dále a tak dále :) dál už bych to tady taky nerozváděl, raději se přesunem na to fórum :)
avatar 18. (#356) Albert sepsal 24.2.2009 19:59
Pěkná recenze, velmi dobře se mi četla.
avatar 19. (#369) Thomaso sepsal 25.2.2009 11:33
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #356 uživatele Albert

Diky Alberte, ty tvé recenze na D&D jsou též velmí pěkně napsané :)
avatar 20. (#372) Albert sepsal 25.2.2009 20:21
Děkuju.
avatar 21. (#660) Cuba Kubanec Cubanov sepsal 19.6.2009 23:58
Ahoj lidi, klidne vam tu napisu recenzi na Entropii, jelikoz to uz nejakej patek hraju. Docela me zarazila hlaska ze v Entropii nejsou questy....no nerika se tomu zrovna quest ale event. Ty jsou 2druhy.....bud je primo od tvurcu hry anebo vzesle od hracu (majitele Land arey atd.) Jinak muzu potvrdit ze na tehle hre se da vydelat....Pokud jste aktivni a mate hodne casu nazbyt, rad vas uvitam v nasi minerske organizaci CS re-united, kde zastavam funkci Minning Director. Doporucuju si procist tutorialy na Entropia.info kde se da najit skoro vse co budete potrebovat ve hre. :( Skooooda ze nevim jak se ta recenze dela....bylo by to na dlouho.....
avatar 22. (#661) Cuba Kubanec Cubanov sepsal 20.6.2009 0:06
Zobrazit | Přesunout - Odpověď na příspěvek #318 uživatele Thomaso
ahoj thomaso....muzu vedet pod jakym jsi avatarem v EU ? :))
avatar 23. (#664) embi777 sepsal 22.6.2009 19:06
hra vypada gut
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé
Staň se redaktorem MMOGames.cz

:: Rychlovky

© 2008-2017 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání