Návrhy na zlepšení - Fórum

Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
Měl bych pár návrhů k fóru. Osobně rád chodím na imperium.cz, protože je to přehledné fórum, kde si můžu vybrat, které diskuze uvidím, když fórum načtu. Chtělo by to něco podobného, pokud se zdejší fórum má stát oblíbeným místem pro diskuze.

1. Uvítal bych možnost, vybrat si ze seznamu her případně kategorií typu jako je "pokec" nebo "co se jinam nevejde", jako na imperiu, ty, které se mi budou při načtení fóra automaticky zobrazovat, přičemž tohle nastavení se uloží do mého profilu.

2. Seznam topiků bych prodloužil, ta jedna stránka je málo. Další co bych udělal, by byl přímý přístup do tohohle "soukromého" nastavení fóra, protože zatím je tam jeden klik na "Hry" navíc, případně "soukromé" nastavení posunout o úroveň výš, na úroveň "hry, mmogames.cz atd.". Jde mi o to, že mě zajímá co se děje řekněme v 8mi hlavních hrách, ale určitě nebudu 8x vybírat ty hry z rozklikávacího seznamu. ;) Zdar


edit: aaa tak teď koukám jak je to fórum vlastně stavěný, ono se řadí podle data posledního příspěvku, takže se to vlastně časem samo vytříbí, nejnavštěvovanější stránky budou vždy nahoře. To je v pohodě, možná bude jen chtít upravit pak ten počet zobrazovaných, ale i teď je to snad dostatečné. :)
Příspěvek přidán 8.2.2009 12:44 | Naposledy upravil Albert v 8.2.2009 21:15
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
Jak píšeš, témata se řadí dle nejnovějšího příspěvku v nich. Druhým faktorem je název, proto to nyní vypadá takto.
Tím že jedna stránka je málo myslíš co? Seznam nejnovějších témat jsem prodloužil na deset.

U fóra je první ukol označený témat, kde je nepřečtený příspěvek. Něco jako je na hlavní stránce počet nepřečtených příspěvků. Zde se ale musí použít jiný způsob. Jinak díky za nápady.
Příspěvek přidán 9.2.2009 1:00
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
jj myslel jsem počet zobrazených diskuzí na stránce, teď jich je tam 15 (cca 1 stránka), což ujde, až se to tu rozjede, tak možná bude dobře přidat. Taky je trochu nevýhoda, že se tímhle systémem neustále mění pořadí, takže musíš zas a znovu hledat očima a nikdy nevíš na kterém místě bude diskuze, která tě zajímá až logneš, jestli tam vůbec bude. Možná i proto by bylo lepší to pevné volitelné nastavení, ale to je otázka jak je to těžké naskriptovat.. jestli to jde, tak bych nad tím do budoucna zauvažoval. Ideální by byla kombinace těhle dvou systémů. Vršek volitelný pevný neměnný, druhá půlka obrazovky ostatní diskuze aktuálizované podle posledního příspěvku.
Příspěvek přidán 9.2.2009 15:25 | Naposledy upravil Albert v 9.2.2009 16:07
Heady
avatar Heady
15 let 2 měsíců 25 dní
No, spíš než rozdělit fórum na "volitelné pevné nastavení" a řazení dle nejnovějšího příspěvku bych šáhl po jakémsi "individuálním připíchnutí".. tak jako může moderátor sticknout důležité thready do popředí sekce fóra, tak aby si tohle mohli individuálně sticknout i jednotliví uživatelé. Z vlastní zkušenosti ale vím, že to není až tak potřeba. Problém "zas a znovu hledat očima" mi nepřipadá tak závažný, aby se kvůli němu musel budovat zcela nový systém fóra, protože to podle mě bude potřeba tak trochu celé překopat, aby toto bylo možné. Co spíš bych přidal je standartní funkce hledat, která tady postupem času začne být potřeba, až se budou hromadit témata a zamezíme tak zakládání duplicitních threadů.
Příspěvek přidán 9.2.2009 17:57
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
jj individuální sticky, to je přesně to, co jsem měl na mysli, akorát jsem na to šel obklikou :).. sticky přímo mě nenapadly
Příspěvek přidán 9.2.2009 18:07 | Naposledy upravil Albert v 9.2.2009 18:39
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
Moderátoři fóra mají možnost tvořit tzv "důležité" témata. Třeba každá hra má defaultně vytvořenou tzv. Obecenou diskuzi. Ta se bude zobrazovat vždy nahoře, pro všechny. Další možnosti jsou "důležitá" atd. Ještě k tomu ale nejsou ikonky. Z podobného důvodu zatím moderovat forum můžou jen 2 admini a jeden správce.

Co se týče toho individuálního řešení, docela mě překvapuje, že něco takovýho požadujete. Klasická phpBB fora a další nic takového nemají a nikdy jsem se s tím nesetkal. Pokud by se to hodně chtělo, tak by šla udělat taková soukromá kategorie, kde by se načítali témata vámi označená jako oblíbené. To uvidíme časem a až nás tu bude více, uděláme anketku :)

S tím hledáním očima celkem pak pomůže barevné zvýraznění topiců s nepřečtenými příspěvky.

Pokud časem nebude stačit 15 témat na stránku, zvětšíme. Jde o změnu jednoho čísla a menší zvětšení zátěže. Zatím myslím ale že to postačuje.
Příspěvek přidán 9.2.2009 20:49
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
protože klasický phpBB fóra stojej z prd :) jediný, který je jakž takž v pohodě je právě imperium, kde si diskuze, které tě nezajímají můžeš zavřít jen do nadpisu hry, ale tím se od nich zas při běžném náhledu odřízneš úplně. Pokud by se to dalo zkombinovat půl na půl bylo by to ideální a nejlepší fórum, jaký jsem viděl. :) ... bezva, že to jde! anketu a diskuzi kolem toho jasně, určitě, třeba se příjde na něco jiného, tohle určitě není jediný nebo nejlepší řešení :)

uvedu jen příklad jak by to fungovalo. např. zajímá mě co se děje v Lotro, WoW, Lineage, DDO, Warhammeru, Conanovi, Darkfallu a Mortal Online, v Pokecu, Hardware sekci a Novinkách - tyhle si dám sticky a i když se v nich týden nic nehne, při každým lognutí uvidím, že se nic nehlo a nebudu muset hledat ručně, jestli se náhodnou nehlo před hodinou, ale už to odrolovaly jiný diskuze.

pod tím by pak byl zbytek her a témat, který by mě až tak nezajímaly, a ty by se odrolovávaly normálně podle aktivity.

..klidně by tam diskuze co mám i ve "sticky" mohly být duplicitně.. tím by se ostatně možná celá věc usnadnila, stačilo by udělat aplikaci, která by ti umožnila nastavit si sticky v nezávislém prostoru, pod tím by bylo současné fórum beze změn. Nic by se tedy nepřeskiptovávalo, ale doskriptovávalo něco nového nezávislého.

a když né pod tím, tak by se na "moje sticky" třeba dalo jen přepnout

když nad tím tak přemýšlím, klasické diskuzní servery to mají, možná si na žádném nebyl... např. mageo, hofyland, cyberspace..nebo ti to jen hned nevytanulo jako mě, všechny tyhle mají možnosti bookmarknout si diskuze, které tě zajímají
Příspěvek přidán 9.2.2009 22:30 | Naposledy upravil Albert v 9.2.2009 23:02
Heady
avatar Heady
15 let 2 měsíců 25 dní
No, tohleto se zajímavýma tématama apod. se dá na phpBB fórech vyřešit poměrně snadno v podobě "sledování" fór.. když se tebou sledovaná diskuze hne, upozorní tě na to mail. To by se ale určitě dalo implementovat i do nějaké tabulky tady..
Např. - logneš se, vidíš celé fórum, dole tabulku posledních příspěvků a na dalším místě tabulku, kde se objeví pouze tebou sledované diskuze a jen za podmínky že se ta diskuze hnula.....
připadá mi to určitě praktičtější, než tenhle stickovací systém
Příspěvek přidán 10.2.2009 12:02
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
Tak to mageo vypadá uplně příšerně :)
Oka, promyslel jsem to a udělám možnost mít "oblíbené" témeta či hry. Ty se budou vypisovat nad seznamem kategorií pouze když tam bude nový příspěvek. Čili v případě ž nebude nic nového tak vám tam nebude strašit desetiřádkový seznam :) Nějakou chvilku to zabere a asi se to nevejde do prvního updatu, ale ve druhém to bude snad určitě.

Zasílání nových příspěvků na mail jde dle mě celekem neprakticé řešení a může se docela zvrhnout. Toto bude lepší. Heh a teď koukám heady, že to píšeš taky - zobrazí se, jen v případě že se diskuze hnula ;-)
Příspěvek přidán 10.2.2009 12:55
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
jedním slovem vynikající :)
Příspěvek přidán 10.2.2009 14:54
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 18 dní
Napadlo mě, že by fórum zpřehlednilo, kdyby název tématu, ve kterém je nový příspěvek bylo tučně a témata s již přečteným obsahem byla normalem. Je to dost obvyklé a velice to zpřehlední a usnadní orientaci ve fóru.
Příspěvek přidán 15.2.2009 12:30
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
Jasan, toto jsme psal, to připravuji do dalšího updatu
Příspěvek přidán 15.2.2009 14:04
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
toto je pokus poileru
Spoiler: (pro zviditelnění textu najeďte na blok myší)
takový krásný spoiler, který nikdo nepřečte
Příspěvek přidán 15.2.2009 15:51 | Naposledy upravil Kalimero v 15.2.2009 17:29
Kojak
avatar Kojak
15 let 2 měsíců 27 dní
tak mě napadlo když sem se dival na chat, že by nebylo uplně špatné aby bylo vidět datum kdy byl který příspěvek psán
Příspěvek přidán 20.2.2009 11:55
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 25 dní
mno u chatu se pak předpokládá "domluvené použití". tj budeme tam pořádat různé debaty. chat je programován pro "rychlý pokeck" tedy klidně 100 příspěvků během minuty :) v takových případech pak datum akorát zavazí. zatím se chat nepoužívá (i když můžete) ale to je věj vedlejší
Příspěvek přidán 20.2.2009 12:51
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání