WoW vs. Nové MMO - Fórum

Link
avatar Link
13 let 7 měsíců 13 dní
Zdravím,
na této strance se mi zda že tu je inteligentní komunita
a tak se chci optat na vaš nazor o veci


Je známo že králem všech mmo her je WoWko tu pravdepodobne ví všichni je
co mě ale tluče hlavou jak datel do dubu proč skoro všichni srovnávají nové mmo
s WoWem který už taky není jednomesíční batole ale dospělá MMO hra s dvema brzy třemi datadisky vemte si takovy Aion na hodne webech a mediich ho srovnavali s wowem to je neco jako srovavat stareho zkušeného a populárního týpka s ročním děckem které se teprve vivíjí a dostalo zatim Patch 1.9 a 2.0 o kterem si myslí sví korejci(zatím) příde vám tohle spravedlivé????
mě tedy ne kývat budu až bude aion mít tež tři datadisky pak jej mužeme srovnat
ale jinak my to přide stejna blbost jako jíst roky starý salát.
Příspěvek přidán 14.8.2010 21:49 | Naposledy upravil Link v 14.8.2010 21:55
Kicker
avatar Kicker
14 let 5 měsíců 14 dní
No abych řekl pravdu tak já třeba s názorem, že králem všech MMO je WoW moc nesouhlasím, je sice pravdou, že přinesl MMO celou řadu fanoušků a hodně je zviditelnil, ale hra se každým datadiskem horší a horší a přijde mi mnohem nudnější grind jak Lineage 2. :)

Každopádně s tím, že se nové MMO hry srovnávají se staršími a, že je to špatně, souhlasím. Ono možná i proto neseženou tolik hráčů, tvrdí jim celou reklamní kampaň jak se postaví těm nejlepším co mají za sebou už pár let slávy a nějaký ten datadisk což moc nejde, takže pak hráči můžou čekat víc, možná by jim spíš měli připomenout to, že jejich hra se teprve rozvine a ukázat to co chtějí přinést v budoucnu. Ale když jsem např. zkoušel Age of Conan a potkal jsem nějaké WoWkaře tak většinou se jim nelíbilo, že za nic nejsou "odměny", třeba za pvp. A taky to srovnávali s WoWkem, že ten nabízí víc. :) Takže čím novější hra tím těžší to asi bude mít.

Čemu bych věřil jsou asi GW 2, teda ne, že by nebyly tzv. přehypované, ale pokud se jim podaří vložit všechny věci, které zatím odhalili + samozřejmě něco víc tak se moc těším. Už první GW mají nádherný svět a svým pojetím se docela vymikají ostatním hrám. Jsem zvědav kdy Blizzard přijde s nějakou tou MMO, mám dojem, že by snad měli brzy něco odhalit.
Příspěvek přidán 15.8.2010 0:20
Link
avatar Link
13 let 7 měsíců 13 dní
máš pravdu wow už neni co býval,díky za názor
Příspěvek přidán 15.8.2010 21:14
Greeper
avatar Greeper
13 let 10 měsíců 11 dní
Protože WoW bylo tenkrát revoluční a v oné době měl Blizzard minimální konkurenci.
Navíc WoW stavělo na pevných základech (série Warcraft). Každopádně dnes je i WoW starý dědek a datadisky ho neomladí.
Píšeš zde o té části kteří nejsou k dané věci dostatečně objektivní a dívají se na ostatní MMORPG příliš přímočaře.
To že oná MMORPG jede na jiném principu a WoW také není úplně ve všem originální, o tom už se jaksi nemluví. Mno a každý druhý WoW hráč ví asi jen kompletní info o WoW světě, má nabindovanou kompletně celou klávesnici a Blizzard je pro něj bohem.
Problém bych neviděl ani tak v tom že se zde hry srovnávají se staršíma. Ikdyž mě přijde dost zcestné považovat WoW za první MMORPG, za otce všech MMORPG atp...
Takový člověk o dané věci ví opravdu málo.
Problém je spíše v tom že jiné MMORPG se zkrátka natolik neprosadily a byli zapomenuty. WoW se udrželo a drží se dodnes.
A když nemůžeš srovnat nejnovější hru s hrou podobného data, přichází na řadu srovnávání nováčka s veteránem.
Kdyby zde bylo více titulů které se dokázali prosadit tak jako WoW, myslím že by byl pohled na nové MMORPG daleko více objektivnější.

A i WoW můžeme srovnat se starší MMORPG kterou lze považovat za první revoluční MMORPG. Ano, je to Ultima Online. A když srovnáme stařičkou UO s WoW, zjitíme že WoW je oproti UO stále to batole v plenkách které se každý den soustavně pos*ává.
Co tím chci říct? Nenechte se ovlivnit názory jiných.

Běžte si svou cestou a prosazujte si svůj názor.
Příspěvek přidán 15.8.2010 23:37
Chalid
avatar Chalid
14 let 2 měsíců 17 dní
No podle mě nikdo WoW nenazývá "první mmorpg", ale srovnávájí s ním všechny nové mmorpg kvůli tomu, že má nejlepší hodnocení a je to nejhranější hra prostě ... To je to samé jako když čtete někde recenze na nějakou FPS a porovnávají ji s CoD- modern warfare 2 nebo rpgčko a porovnávají ho s Baldurs Gate 2 atd ... WoWko udělalo velikej boom a tak se z něj stala herní legenda. A co si budem povídat málokerá hra toho nabízí tolik co WoW.

ps.: Muj názor na možného konkurenta je Star Wars : The Old Republic ... Dělá se na tom dost dlouho, má to jeden z nejlepších vývojářských týmů. A Svět starwars má miliony fanoušků :D
Příspěvek přidán 16.8.2010 12:04
Pilliars
avatar Pilliars
14 let 3 měsíců 17 dní
WoW je populární hned ze dvou bodů. 1) Má pěkný příběh Warcraft sám o sobě, a ten druhý bod: Je dělaný pro co největší počet lidí. Z toho důvodů jsem WoW nikdy moc dlouho nehrál, protože oproti Ultimě Online je WoW fakt jednoduchá hra, co se naučí každej do něco mála měsíců, ale UO se člověk učí celý život, a když ho to omrzí, může jít na jiný servr, kde se může učit nové věci. Mimo to ho nahradil nedávno Darkfalf (bohužel na mně celkem předražený) Proč všichni srovnávají hru s WoW? No protože člověk má tendenci už od přírody srovnávat věci podle něčeho, podle měřítka a u mmorpg her je to prostě WoW. Je to smutné, od dnešních autorů co píšou recenze, že buď přeloží jenom článek z jiného portálu, nebo ho ukradnou a nebo to hned přisazují k WoW. Mimo to průměrná inteligence WoW hráče je průměrná nebo nedej bože podprůměrná. Čest výjimkám. Já si hru raději stáhnu, vyzkouším a udělám názor.
Příspěvek přidán 16.8.2010 18:26
Zubr
avatar Zubr
13 let 7 měsíců 25 dní
WoW měl obrovskou výhodu v té propagandě od Blizzard,a jak už tu někdo psal návaznost na sérii Warcraft kterou hrál kde kdo.Jeho dosavadní kralování bych taky přičetl tomu,že dnes se přecejen rozšířil repertoár MMO,takže když už se někdo pustí do nové hry a po čase zjistí,že se mu něco nezamlouvá tak prostě a jednoduše odejde protože ví,že je xx dalších her které může hrát.WoW asi tolik konkurence na začátku neměl a pak,po čase hraní už lidem v něm přijde jako ztráta času rozjíždět někde něco nového.A redaktoři,s čím už by měli srovnávat nové MMO než s nejhranější hrou?Osobně dávám přednost recenzím kde pro mou potřebu stačí + a - sám si pak udělám obrázek o tom jaká ta hra je. Dnes je doba jiná a kdyby byly jen 2 nové MMO,tak kde by byl "stařeček" WoW?:-) Rozhodně je tu pár titulů které určitě svoje fanoušky najdou... Aion, připravovaná TERA,GW2,SW:tOR,atd.
Příspěvek přidán 18.8.2010 7:40
BoBczech
avatar BoBczech
14 let 5 měsíců 28 dní
No, v první řadě je třeba si uvědomit, že princip srovnávání "starého a dobrého" s novým a neoťukaným existuje ve všech aspektech lidského života a je zcela logickým důsledkem přemýšlení o věcech... Každý člověk někdy něco srovnává s něčím jiným a jinak to pochopitelně není ani ve světě MMO. A je to jedině dobře. Jak jinak by jste chtěli vyjádřit, jestli se vyplatí zanechat roky lopotění v nějakém MMORPG a začít někde jinde na novo? Protože tam mají hezčí textury stromů? To asi ne, ale i to je svým způsobem srovnávání (:
Co se týče WoW, rozhodně to není žádné stařičké MMO, to jen dnešní generace to tak vidí, protože se většina hráčů MMORPG dostala k fochu v době, kdy už tato hra existovala - a byla již velice úspěšná... Samozřejmě, že legendami epických MMORPG jsou Ultima Online, Asheron´s Call a Everquest. Zajímavé je, že tyto hry pořád existují, mající svojí specifickou komunitu, která již po letech neroste, avšak ani nijak výrazně nezaniká... To je asi nejlepší faktor pro měření kvality - léta hraní na živoucích serverech.
Co se týče srovnání WoW x Aion, jde tu spíš o to, že o Aionu se před vydáním tvrdilo, že se bude jednat o naprosto revoluční hru a celý ten boom okolo kampaně byl celkem záhy utlumen ostrým startem, kdy většina hráčů zažila dost těžké zklamání z hry, která má sice pěknou grafiku, avšak zase tak revoluční není a je v základních parametrech velice podobná WoWu (+ prvek nekonečného grindu, alá Korea style).
MMORPG je v současnosti asi nejrozvíjenější žánr PC her, nyní je ten pravý čas, nyní je ten největší zájem o tyto hry. To samozřejmě logicky přináší do budoucna spoustu zajímavých a vzájemně konkurenčních projektů, které se budou vzájemně předhánět na všech metách. Ve výsledku na tom my jako hráči můžeme jenom vydělat. Nezbývá než s nostalgií zamáčknout slzu při vzpomínce na UO, nebo na vaše první MMO a těšit se z dnů budoucích. Myslím, že je na co.
Příspěvek přidán 22.8.2010 14:06 | Naposledy upravil BoBczech v 22.8.2010 14:10
Pilliars
avatar Pilliars
14 let 3 měsíců 17 dní
Mě se u WoW líbí, jak krade z ostatních MMoRPG her, to nejlepší a inplatuje to do WoW, a jak pak WoWkaři křičí, že je to ukradený z WoW :))))
Příspěvek přidán 28.8.2010 11:35
1
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání