Jaká je pro vás adekvátní cena za hraní MMO hry? - Fórum

Heady
avatar Heady
15 let 1 měsíců 28 dní
Diskuze k nedělnímu tématu mmogames.cz
Příspěvek přidán 6.12.2009 18:16
Torham
avatar Torham
14 let 5 měsíců 13 dní
Myslím, že dnešní ceny (těch 15 $) nejsou zlé, dá se to myslím. Pro mne jsou dobré f2p hry, i když mívají mikrotransakce (otázka je, jak je hra stavěna, jestli se dá pohodlně hrát i bez nákupu věcí z herního shopu).

Akorát by to chtělo víc her, které by u nás nabízely předplacené kartičky. U nás to jsou snad tři nebo čtyři kousky a všechno fantasy...
Příspěvek přidán 6.12.2009 19:09
Heady
avatar Heady
15 let 1 měsíců 28 dní
Mě osobně nejvíc vyhovuje internetová distribuce, trial verze a pak měsíční poplatky. Ale zároveň ta hra musí dlouhodobě nabízet novej obsah. Pokud ne, tak je daleko lepší klasická krabicová distribuce, klidně 1k+ za hru, ale pak žádný paušální poplatky - nebo klidně nějaký micro poplatky. Samotnýmu mi je dost líto, že po evropě nejsou moc rozšířený poplatky přes SMS. Myslím, že nějakej micro poplatkovej systém přes SMS by bylo pro ČR to ideální - alespoň než se dostanem z té socialistické platební morálky :).
Příspěvek přidán 6.12.2009 19:15
Torham
avatar Torham
14 let 5 měsíců 13 dní
Nebo ty SMS, to by bylo také solidní řešení.
Příspěvek přidán 6.12.2009 20:58
Deathwing
avatar Deathwing
15 let 1 měsíců 8 dní
Pro mě je nejlepší krabicová verze (případně nějaká speciální edice) a potom měsíční poplatky, který se dají hradit předplacenými kartami (cena tak 699 za dva měsíce). Líbí se mi ale i systém GW, platit za datadisky (které jsou častější) a bez poplatků.
Příspěvek přidán 6.12.2009 21:27
Sertr
avatar Sertr
14 let 4 měsíců 4 dní
Heady - většina MMOček se jao novinky prodává za 1k+ v krabici + poplatky, takže spíš 2k+ čest výjmkám(Guild Wars).
Jinak bych řekl, že v budoucnosti budou převažovat MMočka s mikrotransakcema, případně s nutností pořídit si krabicovou verzi. Viz Allods Online, kterej se fakt blíží AAA hrám s poplatky.

K těm SMS platbám - jako moderní způsob plateb je to výhodná možnost, ale jsou tu i stinné stránky. Je takřka nemožné kontrolvoat od koho ty SMS jdou. Poplatky a transakce jdou přes účet či kupón a to je alespoň trochu kontrolovatelné.
2. SMS hrozně nutí psát dál, bez hranic. Kolik průměrný teenager proSMSkuje za měsíc ? Kolik by proSMSkoval za mikrotransakce?
Možná je to fajn, ale mně by hrozně štvalo, kdyby nějakej fakan, kterýmu platěj rodiče mobil, a ani nekontrolujou co n něm dělá, měl všechny bonusy a prostě zlepšený možnosti oproti mně :)
Příspěvek přidán 6.12.2009 21:32
Hvezdosvit
avatar Hvezdosvit
15 let 1 měsíců 18 dní
Asi na sobe trochu setrim. Idealni je pro me model Guild Wars/platba od hodiny.

Tak jsou placeny bohuzel naproste vyjimky. Proto, kdyz hra zaujme, dam 15$ mesicne s digitalnim downloadem zdarma. Za plnou palbu 1000-1500, klienta nekoupim, pockam si na slevu az opadne zajem.
Příspěvek přidán 7.12.2009 9:25
toguin
avatar toguin
14 let 3 měsíců 20 dní
No pro mě je nejpohodlnější digital download her. krabici nepotřebuji a po zaplacení kreditkou přes internet si během hodiny stáhnu klienta a hraji:)

sms jsou pro mě blbost, dnes si už každý může zřídit účet i bez poplatků...

a co se týče ideálního modelu je pro mě možnost trialu už od spuštění hry a klient zdarma + měsíční poplatky.

free hry mě moc neberou a pořád se kvalitou neblíží k placeným konkurentům a i komunita na oficiálích serverech mi příjde mnohem pohodovější než na free možná i důsledkem vyššího věku většiny hráčů
Příspěvek přidán 7.12.2009 20:03
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 7 měsíců 28 dní
U MMO je digitální distribuce fajn. U nějaké lepší singlovky nebo hybridu (L4D) mám rád vystavenou krabičku a klidně bych si i připlatil za nějakou sběratelskou edici, viz plátěná mapa a plechová krabice u Dragon Age, kde cena je jen o 200 výše.

Pokud je MMO opravdu styl - mmo co hraji minimálně rok, tam ten strop 15$ není nepřekonatelný, když jde opravdu vidět posun vpřed.

Co se týče mikrotransakcí, je to dle mě krok bokem. Ač to vypadá, že je to děsně úžasné, v určitou chvíli to dojde do situace (a je to tak běžné i dnes) že platící hráči jsou na tom lépe. Proto hraní rovná se platba. A pak na takových platbách můžete zaplatit mnohem více. A za pár let až někdo řekne kouzelnou formulku "za 15$ měsíčně budete mít všechny bonusy", zajásáte radostí nad touto akcí vše v jednom a ani si neuvědomíte, že to tak dříve bylo klasicky.

Jasně zde vyplývá, že pokud tu hru hraji vážně, nechci se zaobírat placením po částkách do aleluja. Chci za danou cenu plný komfrot. Tečka. Pokud to jen tak zkouším, umožňují mikrotransakce hrát zdarma a občas si něco zaplatit. Tím to končí. Žít v nejistotě co dalšího budu muset koupit, abych se držel, to ne.
Příspěvek přidán 7.12.2009 21:07 | Naposledy upravil Kalimero v 20.12.2009 16:02
archie
avatar archie
15 let 1 měsíců 21 dní
Mě osobně by také nejvíce vyhovovala internetová distribuce, vždy trial verze tak na 10-14 dnů. Vůbec nejraději bych platil za SKUTEČNĚ odehraný čas, tedy strávený ve hře. To by možná nutilo tvůrce MMO se zamýšlet více nad kvalitou obsahu her. Ze stávajících možností měsíční poplatky.
Mikrotransakce mi k srdci nepřirostly. A ani se mi to nezdá jako ideální řešení. Za úvahu by možná stála možnost platit herními měnou (jako je to třeba v Eve online).
Příspěvek přidán 8.12.2009 12:04
Heady
avatar Heady
15 let 1 měsíců 28 dní
Možnost "slev" za body nahrané ve hře mi příjde jako super věc. Jen jsem se s tím u moc her nesetkal.
S těma micro transakcema máte asi v konečným důsledku pravdu. Já bych třeba opravdu srdečně uvítal třeba týdenní/denní platby skrz ty smsky. To by mi vyhovovalo ze všeho nejvíc.
Příspěvek přidán 8.12.2009 16:43
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 7 měsíců 28 dní
Platit za čas strávený ve hře rozhodně ne :) silně mi to evokuje doby dial-up internetu, kdy ste platily za dobu strávenou na internetu. Nechci být omezován a říkat s ikaždou minutu "kua už bych měl jít pryč, budu platit moc". To si myslím je rozhodně špatný krok a je dobře že to nikdo neudělal ještě.
Příspěvek přidán 9.12.2009 11:54
Flar´
avatar Flar´
14 let 7 měsíců 29 dní
podle mě je nejlepší zaplatit si hru na začátku(klidně i trochu víc) a žádné poplatky... Takhle by ta hra byla pro všechny a nikdo by tam nebyl o tolik zvíhodněn(item shop, ...)
Příspěvek přidán 17.12.2009 21:08
aacid
avatar aacid
14 let 3 měsíců 11 dní
mne celkom vyhovuje politika mesacnych poplatkov. 13eur nie je moc, to miniem ked sa idem do mesta opit...
a raz za dva roky kupit datadisk za 35eur je tiez v pohode. ked za to dostavam kvalitny content tak to za tie peniaze stoji :)
z vlastnej skusenosti viem ze u hier s mikro transakciami clovek bez problemov minie aj viac nez tych 13 eur mesacne. poznam malo f2p kde by tie veci za realne peniaze neboli potrebne, proste ak nekupujes nemas sacnu byt tak uspesny ako ten kto nakupuje.

a jednoznacne najlepsi je blizzard ktory uz zavadza mikrotransakcie aj mesacne poplatky naraz :D (nemyslim ani tak transfery a premenovania ako novych petov ktorych ziskas len za realne peniaze)
Příspěvek přidán 18.12.2009 11:33
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 7 měsíců 28 dní
Mno to už je právě celkem sviňárna přerostlého kalibru toto. Dávat za poplatek něco, co už si člověk platí, to je čisté mlácení peněz.
Příspěvek přidán 18.12.2009 12:19
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání