Tipy a Triky - Dungeons and Dragons Online: Stormreach - Fórum

Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 16 dní
Do recenze, kterou jsem napsal, jsem z popisu světa vybral to podstatné, co mě samotnému ze začátku nebylo hned zřejmé a co jsem postupně musel zjišťovat. Samozřejmě se tam ale nevešly všechny tipy, triky a upozornění, které nemusí být nijak podstatné, ale mohou hru zpříjemnit nebo informovat o důležitých vlastnostech. Pro případ, že sami na nějaké příjdete, nebo že si na nějaké vzpomenu, otevírám toto téma.

Než tip nebo trik napíšete, zvažte, jestli nepatří mezi ty, které byste rádi objevili sami a nevěděli o nich předem. Tuto vlastnost odráží tzv. "Spoil hodnocení". Podle výšky hodnocení se můžete rozhodnout, zda se na tip nebo trik podívat. Viditelný bude pouze název, který vás upozorní na ošidnost tématu, což snad neublíží ani ortodoxním hráčům, jen je upozorní, že by měli raději zbystřit smysly až na dané téma ve hře narazí. :)

Spoilery:
1/3 - objevujete-li rádi důsledně sami, nečtěte ani toto, ale pokud vám nevadí drobná rada zkušenějšího, kterou určitě časem oceníte, nebudete litovat, když si ji přečtete
2/3 - hráče, který ještě nepropadá panice může mrzet, že se to dozvěděl předem
3/3 - vhodné jen když je to k uzoufání, jak si nevíte rady :)

Pro "zneviditelnění Spoileru" uzavřete text do následujícího tagu bez "x", který text zabílí a zviditelní se pouze při označení přetažením kurzorem:

Příklad: [xspoiler]zde napsaný text se zabílí[/xspoiler]

Pro tučné písmo použijte tagy (opět bez "x"):

Příklad: [xb]Tip:[/xb]

PS: Možná vám to příjde trochu divné a zbytečné, ale pokud chci upozornit na některé věci, které je fajn vědět a chci přitom respektovat každého hráče, který chce objevovat hru sám, je to nejlepší způsob jak tipy a triky zveřejnit.
Příspěvek přidán 15.2.2009 11:25 | Naposledy upravil Albert v 15.2.2009 23:06
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 16 dní
Upozornění: Klienty pro EU servery a jazyky v DDO

Na Evropských serverech nefunguje US klient, proto si při stahování dejte pozor, jaký klient stahujete. Zpravidla se používá hires-GB klient (pro slabší počítače existuje lowres klient s horšími texturami). Jsou ještě francouzské a německé klienty, ale překlady, dle sdělení německých a francouzských hráčů, sem tam matou a někdy není na první pohled zřejmé, co v němčině nebo francouzštině odpovídá obecně používanému anglickému slovu nebo sousloví. Přesto pokud je francouzština nebo němčina vaše silnější stránka, mohou pro vás být vhodnější.
Komunikace ve hře samotné zpravidla probíhá v angličtině. Je možné narazit i na francouzsky, německy nebo jinou řečí mluvící skupiny, i takové ale, když do nich vstoupí anglicky mluvící hráč, přechází automaticky na angličtinu, která je jakousi "obecnou" řečí v DDO.
Příspěvek přidán 15.2.2009 11:30 | Naposledy upravil Albert v 15.2.2009 18:17
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 16 dní
Jako příklad nejlehčího typu spoileru uvádím tip, který mne napadl s 2. nebo 3. postavou po zkušenostech s množstvím collectables a gemů ve hře a věřím, že ho časem ocení každý.

Spoil hodnocení: 1/3

Tip: 2 nebo 4 pytlíky?

Spoiler: (pro zviditelnění textu najeďte na blok myší)
První tip, který vám ušetří místo v inventáři je následující: Až se dostanete do vesničky, zajděte na molo a nechte se přenést do Stormreache, promluv s ženskou hned vedle a ta vám dá dva pytlíky na ingredience a kamínky. Pak se vraťte na ostrov a dodělejte questy, až doděláte Misery Peak, a půjdete do Stormreache, dostanete další dva pytlíky. ;) Jde vlastně o bug hry, ale mít dva pytlíky na collectables je tak lákavé a výhodné, že stojí za zmínku. Je také možné, že s některými z nadcházejících updatů bude tento bug odstraněn. Oficiální zákaz zneužití tohoto bugu jsem neviděl, takže zatím platí, že co není zakázané je povolené.


EDIT: Takový hezký spoiler to byl, ale v Modu 8 už si nevybíráte, ale dostanete po jednom z pytlíků když opustíte úvodní ostrov.
Příspěvek přidán 15.2.2009 15:27 | Naposledy upravil Albert v 10.6.2009 13:35
Albert
avatar Albert
15 let 2 měsíců 16 dní
Některé collectables jsou vzácnější než jiné a to tím, že se používají při zvláštních rituálech u Kamene proměny "Stone of change" a je možno pomocí nich vylepšit vybavení. Abyste je nemuseli hledat, sepíšu krátký seznam. Spoil to podle mě skoro není, protože je skoro nemožné zjistit jak a které použít, alespoň já na to nikde nenarazil, takže byste stejně brouzdali na wikipedii, kde jsou zveřejněné a možná litovali, že jste některé směnili s vendory.

Přesto pokud někdo chce např. v rámci RP zjistit tyto informace od ostatních hráčů, dávám...

Spoil hodnocení: 1/3

Tip: Cenné collectables

Spoiler: (pro zviditelnění textu najeďte na blok myší)
String of Prayer Beads
Vials of Pure Water

Tome: Prophecies of Khyber (druhé nejvzácnější)
Silver Flame Hymnals (třetí nejvzácnější)

Luminescent Dusts
Fragrant Drowshood mushrooms

Sparkling Dusts
Deadly Feverblanch mushrooms

Lightning-Split Soarwoods (nejvzáčnější)
Funerary Tokens


Rituály, které s nimi lze provádět naleznete popsané zde: ddo.enterwiki.net
Příspěvek přidán 15.2.2009 18:50 | Naposledy upravil Albert v 15.2.2009 19:00
1
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání