Konečně FREE - Dungeons and Dragons Online: Stormreach - Fórum

GoYa
avatar GoYa
14 let 6 měsíců 14 dní
Zdravín

jsem začátečníkem v této hře, ale rozhodl jsem se založit tento topic abych usměrnil nové hráče.

9.9.2009 se spustilo DDO s mikrotransakcemi

Bohužel pouze na amerických serverech a nevím jak to bude v Evropě, tudíž bych všechny rád požádal aby se připojovali na server Agonnessen a pomohli vytvořit CZ komunitu.
Příspěvek přidán 14.9.2009 18:02
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
Budu trochu hájít Evropské servery.
Mikrotransakce Vám sice ušetří možná 3 nebo 5 dolarů, ale získáte za to 80ms+ ping nebo kolik, v osm večer budete hrát v hodinách, kdy nehraje tolik hráčů, setkávat se budete s lidmi ze zemí, které vám nebudou nic říkat, hru si zamilujete natolik, že nejpozději do 4 měsíců se stanete VIP hráčem a začnete platit plné poplatky. Pokud byste se chtěli přesunout na EU servery, nepůjde to, US a EU nejsou spolu propojené. Nakonec si buď zvyknete, nebo bolestivě budete na EU serveru znovu levelovat a sbírat favor na 32 build, ke kterému se většinou ze začátku směřuje. Píšu to jen jako varování, protože ta hra opravdu stojí za to a F2P je vynikající Trial, ale Trial má i EU a to 14ti denní. Nerozumím moc dobře sporům mezi EU a US, ale momentálně byla podaná žaloba na Turbine od Atari, jakožto vlastníka práv na DDO. Turbine, která ovládá US je žalovaná za "flinkání" rozvoje hry a hrozí jí odebrání práv. Pravděpodobně tento spor je v pozadí onoho odmítnutí F2P modelu Evropou. Celé je to zahalené mlčením ze všech stran. Co ale zůstává v platnosti je, že DDO je naprosto skvělá hra a vyplatí se, pokud jste nebo jste někdy byli ochotní platit cca 260,- Kč měsíčně za hru, zaplatit si account na Evropském serveru. Je to na vás, hraní zdarma je lákavé a na zkoušku je to určitě fajn, ale těžko říct, jak to je s perspektivou do budoucna. Pokud začnete hrát na US serverech přeju Vám, aby jednou došlo k mergi a mohli jste přejít na EU servery, ale v současné době tomu nic nenasvědčuje. Zdarec A.

edit: ještě dodám, že FREE je hra tak do 4. levelu spíš 3. protože všechna velká dobrodružství, ze kterých jsou nejlepší rewardy jsou placená, to stejné platí i o raidech, bez kterých nic nevykraftíte atd. atd. FREE to play je jen marketingové lákadlo, až Vás amíci zaháčkují těch 15 doláčů z vás stejně vytáhnou ... lépe řečeno hra je z vás vytáhne, protože za ty peníze stojí, jak zjistíte až vylevelujete první lvl 16ku resp. nyní 20ku. :-)
Příspěvek přidán 15.9.2009 16:26 | Naposledy upravil Albert v 15.9.2009 16:32
GoYa
avatar GoYa
14 let 6 měsíců 14 dní
Trochu bych argumentoval, sice ze mě nějakej ten dolar vytáhnou, ale já proti tomu nic nemám. Výhoda systému pro mě je v tom, že mnohdy nemám čas sednout 14 dní ke hře a měě se nevyplatí si koupit měsíční hru protože se ji věnji jen pár dnů v měsíci, narozdíl od toho mitrotransakce mi tořeší koupím kredit a až budu chtít a budu mít čas zajdu si za to dobrodružství...
Příspěvek přidán 17.9.2009 17:43
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
Prohlédl jsem si poprvé DDO-store na US serverech a končím s komentářema US modelu.
Příspěvek přidán 17.9.2009 18:31
Kravopik
avatar Kravopik
14 let 8 měsíců 4 dní
Alberte, prosímtě netušíš copak se stalo s EU trialem... Už jsem jeden měl a na chvíly jsem ho nechal (nebyl čas) tak bych si rád udělal nový :-)).. Já našel jen trial na US verzi... Chtěl bych si alespon rozehrát tu svou postavičku zadarmo :-))... A ještě něco mno nepatří to sem, ale at nemusím psát dvakrát x). Přemýšlím nad těmihle classami - Sorcerrer/Wizard/Cleric... Cleric pravděpodobně odpadá protože budu chtít taky něco solovat :-). Co jsem pochopil tak se Wizard naučí víc spelů ale sorce je zase rychlejší hratelně :-P.... Ty jsi takový profík chlape, jaké má každá class + a - :-P. Nebráním se ani žádnému meleečku :-)) pokud bude akční... (Třeba takovej fighter nebo paladin)Mám vcelku dostatečné zkušenosti s WoW takže pokud by jsi classy z ddo k class z wow dokázal přirovnávat tak prosím do toho :-). Předem díky
Příspěvek přidán 30.9.2009 15:32
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
Ahoj no popravdě netuším, prohledal jsem EU fórum a oficiálně by pořád měly platit tyhle linky:

ddo-europe.com/trialkey.php
ddo-europe.com

Ale nefachčí, napsal jsem do Newbie FAQ dotaz, tak dám vědět až někdo odpoví.

Co se týče sólování, tak líp jsou na tom casteři než meleeci, pokud nemají hodně vysoký AC a DPS nebo se nedokážou léčit - battlebardi, battleclerici (nejčastěji monk multiclassy - bonusový AC za Wisdom) nebo přes Use Magic Device Heal svitkama (bard nebo rogue multiclassy). Cleric je spíš do party, ale i čistej klerik je na vyšších levelech po tom co získá blade barrier (lvl 6 kouzlo, tzn. dostaneš ho na lvl 12) a destruction/slay living (instant kill) skvělej na sólo.

Příspěvek přidán 30.9.2009 16:35 | Naposledy upravil Albert v 30.9.2009 17:43
Kravopik
avatar Kravopik
14 let 8 měsíců 4 dní
Okej díky.
Příspěvek přidán 30.9.2009 17:24
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
Wizard může od každýho levelu spellu (1-9) používat v daný okamžik až 5 kouzel. Sorc jen 4 (lvl 1-4) a 3 (lvl 5-9). Wizard může kouzla měnit pokaždé když shrinuje - i v průběhu questu a v hospodách ve městě a to ze seznamu kouzel, které si zapsal z nalezených svitků do své knihy. Sorc má kouzla napevno zvolená a může je měnit jednou za 3 dny u trenéra - rovněž z plného seznamu kouzel, které ale nemusí nikde shánět jako wizard. Ani jedno povolání jsem nehrál na vyšším levelu, ale co jsem slyšel tak Wizard má na lvl 16 cca 1400-1600 spellpointů, kdežto sorc kolem 2100-2300, záleží na equipu a featech. Wizard má ještě výhodu bonusových metamagic featů - tuším tří. Sorcerer zas myslím kouzlí o něco rychleji... rychlejší animace. Kayawa teď hraje sorcerora, tak možná napíše víc.
Příspěvek přidán 30.9.2009 17:52
Kravopik
avatar Kravopik
14 let 8 měsíců 4 dní
Hmm, tak jak to tak čtu. Znamená to že Wizard sice bude moct vycastit víc spellů, ale nikdy nebudou tak silný jako ty Sorckovi? Podle tohodle theorycraft-u vyrovná se burst DMG z té "hromady" wizardových spellů těm několika sorckovým? Myslím overal. Jestli se v něčem pletu oprav mě :-))).
Příspěvek přidán 30.9.2009 18:38
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
Sorcka jich vykouzlí víc, silný jsou stejně, v damagi není rozdíl, (pokud používají stejný metafeaty - maximize, empower)... ale v počtu, sorcka je může sypat jedno za druhým, takže je silnější nuker. Wizard má zas větší arzenál a víc možností pro různý situace, ale musí s manou víc šetřit. Asi tak.

edit: overall v damagi je tedy silnější sorcka, wizard je ale zas pro lidi co rádi mění herní styl a co ho mají pestřejší a nechtějí zůstávat u jednoho schématu

...arcanu jsem fakt nehrál tak bohužel jen takhle obecně...

Příspěvek přidán 30.9.2009 19:18 | Naposledy upravil Albert v 30.9.2009 19:54
Kravopik
avatar Kravopik
14 let 8 měsíců 4 dní
Okej díky :-)), hned je mi to jasnější.U toho wizarda jsem to myslel přesně tak :-), mno na tom nesejde tak díky za radu vezmu wizarda... :-)
Příspěvek přidán 30.9.2009 20:20
Albert
avatar Albert
15 let 1 měsíců 22 dní
JJ v pohodě, rádo se stalo :).. jináč s tím trialem fakt nevím, celý večer nikdo neodpověděl. Vypadá to, že momentálně EU Trial prostě nefachčí.
Příspěvek přidán 1.10.2009 0:46
1
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání