Obecná diskuze o hře Battlefield Heroes - Battlefield Heroes - Fórum

Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 26 dní
Obecná diskuze ke hře Battlefield Heroes
Příspěvek přidán 11.2.2009 20:36
Torham
avatar Torham
14 let 6 měsíců 10 dní
Tak to teďka hraju a rozhodl jsem se malinko doplnit tu moji recenzi a vyvolat diskuzi.

Tu hru vidím hodně rozporuplně. Na jedné straně je výborná hratelnost ala Battlefield a skvělý nápad s abilitami. Na straně druhé je málo map a hlavně až příliš velký důraz na mikrotransakce.

BF:H je v podstatě third person střílečka s lehkými MMORPG prvky - a musím říct, že se to DICE povedlo! Levely (level cap 30) skoro nic neznamenají (nejsou zde staty jak u MMORPG her), avšak za každý druhý level dostanete 1 Hero Point; ty investujete do abilit - ty rovněž levelují (investicí Hero Points do nich), max. level ability je 5.

Ability jsou srdcem hry a je to důvod, proč BF:H hraju. Ony ty ability tu hru značně oživily, obzvláštnily. Každá ze tří class má svůj ability set a jsou tam zajímavé kousky. Já hraju za Soldiera, ten je sice poměrně pomalý, ale má AoE mass heal ("Combat Medicine"), takže je hodně užitečný. Burning Bullets jsou jeho dmg-making abilita (extra damage + cíl je postupně zraňován plameny); pokud ji máte tak na lvl. 2 - 3, dokáže nadělat neskutečnou paseku.

Co ale hru zabilo, tak jsou mikrotransakce. Chápu, že MMO hra si na provoz musí vydělat, notabene, když je to F2P hra. Ale tohle je příliš. O co tam jde? K nákupu věcí slouží dvě komodity - Valor Points (získáváte ve hře, například plněním misí, něco VP dostanete za dosažení levelu) a Battle Funds (skutečný problém hry, nutné nakupovat za reálné peníze). Prakticky všechny předměty kromě startovní výbavy je zapotřebí koupit. Řada oblečků a zbraní se dá koupit zadarmo za VP, ale pozor - takové věci máte k dispozici jen DOČASNĚ!! To znamená, že si je v podstatě půjčujete/zkoušíte, zpravidla vám jsou k dispozici na jeden den, pak zmizí a vy je musíte koupit znova, samozřejmě za VP. Pokud chcete věci natrvalo, už to chce Battle Funds (čti reálné peníze).
Nejhorší jsou ale placené Uber(National Army)/Super(Royal Army) zbraně! Tyhle jsou vylepšenými verzemi standardních zbraní, mají vyšší kapacitu zásobníků a především vyšší šanci na crit...to je katastrofa, s troškou smůly vás platící "smolík" ubije jak červa a NIC s tím neuděláte! On vám svojí placenou überwaffe namlátí x lucky critů za sebou a máte po srandě. Navíc má k dispozici více nábojů, takže vám na jeden magazín namlátí mnohem více damage; samozřejmě za podmínky, že umí mířit a trefí se.

Hra je celkem dost zatížená na vybavení - zbraně (dvě + u Soldiera výbušnina), widgety (prostě itemy jako Bandages a Wrenches na léčení, respektive opravu vozidel) a v neposlední řadě i oblečky (ale ty nejsou tak důležité pro hru, dají se ignorovat). A je prostě NEŠŤASTNÉ, že si vybavení MUSÍTE koupit (to počáteční vydrží na pár levelů, pak nestačí bo slabý dmg zabíjí potenciál vašich neustále se lepšících dmg abilit jako jsou Burning Bullets, navíc Gunneři si jistě levelují svůj obranný štít, takže jsou hůře zranitelní). Samozřejmě, můžete mít výbavu zadarmo (s výjimkou Uber/Super zbraní), ale taková výbava vám vydrží jen jeden den a pak poof - máte jen starting věci. Widgety se taky dají pořídit zdarma, ale problémem je zde malé množství (10 ks) za poměrně velké množství VP (150). Vyšší objemy jen za Battle Funds...

Normálně mi mikrotransakce nevadí. Pokud autoři hrají fér a nabízejí platicím hráčům takové výhody, aby hra byla hratelná i pro free hráče, nemám s mikrotransakcemi nejmenší problémy. Třeba pokud free hráč dokáže svým skillem porazit hráče s placenými věcmi v PvP souboji, pak nemám námitek. Jestliže ale placení hráči dostávají takové výhody, že free hráči na ně vůbec nestačí, pak to v pořádku není - a tohle Battlefield Heroes přímo zabilo. Nutnost kupovat výbavu za real keše (jinak jen časově omezený "trial"!!) a hlavně ty proklaté Uber/Super zbraně. EA zabili úžasný poteciál hry (ability jsou tam VÝBORNĚ zpracovány) hladem po penězích :(

Jsem zvědavý na Allods Online, kterážto hra má být rovněž živena mikrotransakcemi. Doufám, že Nivalové mají rozum a že hra bude bezproblémově hratelná i pro neplatící hráče. Už v CBT totiž vypadá přímo úžasně a moc jí fandím. Ale taky se modlím, aby nedopadla jako BF:H. Mikrotransakce tuhle potenciálně skvělou MMOTPS zabily...
Příspěvek přidán 25.1.2010 7:54
Kalimero
avatar Kalimero
15 let 8 měsíců 26 dní
By nebylo od věci založit diskusi, jak by měl vypadat ideální model mikrotransakcí. Z dlouhodobého hlediska jsou por mě mikrotransakce naprosto nevhodné řešení, protože se pak stejně přehoupnou do stavu "tyjo, když si zaplatím 13$ měsíčně, tak pak už nemusím nic platit", čímž se stává měsíční sazba výhodnější, jak mikrotransakce a hlavně spravedlivá.
Jak jde vidět z tvé recenze, tak to tu hru uplně zabilo.
To už raději nějakou formu reklamy do hry.
Příspěvek přidán 25.1.2010 16:43
Torham
avatar Torham
14 let 6 měsíců 10 dní
Kalimero: Jo, ty mikroplatby Battlefield Heroes úplně zabily. Tam je za prachy VŠECHNO, i "emotes", což jsou v podstatě známé pózy (mávání, tanečky, řev o vozidlo/medika a podobně)! Ta hra je prostě prolezlá mikrotransakcemi až to není hezké...
Příspěvek přidán 30.1.2010 12:38
Sheepa
avatar Sheepa
14 let 6 měsíců 12 dní
No jo no, jak jinak taky zaplatit provoz a vývoj té hry že? Je pravda, že se mi F2P modely moc nelíbí, pač většinou ty mikrotransakce znevýhodňují jiné hráče a ty to pak nebaví. Osobně bych si to představoval tak, že vše by šlo pořídit za herní body, jen pokud vás nebaví je sbírat, tak by jste to mohli najednou koupit za real peníze.
Příspěvek přidán 30.1.2010 14:54
Sertr
avatar Sertr
14 let 5 měsíců 1 dní
Hele hrál jsem to docela dlouho a sice neznám současnou situaci, ale hra i mikrotransakce mi přišli fajn.
Vp mi vystačili na nákup pár základních věcí a i bz medikamentů se člověk dokáže se skillem prodrat na vrchol tabulky. O těch lepších zbraních nevim(asi novinka, vim jen o jinak barevnejch). Pokud všechno za Vp zdražili, tak se omlouvám, ale když jsem hrál,tak za tejden si čloěk vpohodě vydělá na věci na měsíc.

A k AO - bude to určitě stejný, spíš horší(už teď jsou v šopu vidět věci, který výrarně ovlivní hratelnost). BF:H jde bez prachů hrát jakš takš dobře a jde se vyrovnat platičům, ale v AO naopak předpokládám, že to "poserou"(z jejich hlediska ne, oni ty prachy chtěj).
Příspěvek přidán 31.1.2010 7:54 | Naposledy upravil Sertr v 31.1.2010 7:56
1
Pro přispívání do fóra se musíš přihlásit
© 2008-2024 MMOGames - systém naprogramoval Ondřej "Kalimero" Vašíček, design vytvořil - Vítek "Whizzzkey" Matuška, obsah - redakce
Tento server dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Všechna práva vyhrazena. Bez svolení redakce není možno texty dále rozšiřovat!
Blogované AlterEgo | Seriál Prison Break
načítání načítání